Berättarnas Torgs historia

Bosse Almén berättar under kastanjen på Berättarnas Torg 2015

Berättarnas Torg startade redan 2003 på Brända Tomten i Gamla Stan. Initiativet togs av Ida Junker och Marianne Engström. Pelle Olsson har varit med från början och är fortfarande en del av arrangörsgruppen. Samma år startades föreningen Berättarnätet Öst. År 2019 flyttade evenemanget till Mäster Olofsgårdens innergård, där det hållits sedan dess.

Arrangörsgruppen håller i alla trådar

Arrangörsgruppen 2014 – Johan Theodorsson, Marianne Engström och Pelle Olsson

Arbetsgruppen för Berättarnas Torg håller i alla trådar – ansökan om bidrag och medverkan från partners, program och berättare, marknadsföring, polistillstånd och marknadsföring. Marianne Engström var aktiv från första torget till sin bortgång strax efter genomförandet av Berättarnas Torg 2018.Coronarestriktioner ställde in 2020 års torg

Coronaåret 2020 tvingades vi ställa in på grund av de då gällande restriktionerna för publika sammankomster. 2021 genomfördes Berättarnas Torg enligt de då gällande Corona-restriktionerna med stort avstånd mellan varje besökargrupp och en begränsning om 50 personer på innergården.

2022 är tjugonde året, men nittonde torget!

Berättarnas Torg på Mäster Olofsgården

2022 är tjugonde året, men det 19:e Berättarnas Torg på Mäster Olofsgården. Fram till 2021 har vi genomfört 195 föreställningar med en trogen och härlig publik!

Välkomna!

Se gamla annonser och produktblad