Pressmeddelande

Berättarnas torg i Gamla Stan med Bengt af Klintberg

Berättarnas Torg på Mäster Olofsgården. Foto: Olle E. Johansson

Stockholm 27 maj 2022:

Varje kväll från 27 juni till 3 juli med start klockan 19.30 är det återigen dags för Berättarnas torg i Gamla stan. Den unika berättarfestivalen på Mäster Olofsgården firar i år 19 år. En av artisterna är folklivsforskaren Bengt av Klintberg

Bengt af Klintberg

Berättarnas Torg är en veckas evenemang, med muntligt berättande utomhus varje kväll på Mäster Olofsgårdens innergård. I år arrangeras Berättarnas torg för 19:e gången av föreningen Berättarnätet Öst. 

Det här är sommarens höjdpunkt för oss och förhoppningsvis även för publiken, säger Johan Theodorsson.

Han är skådespelare och muntlig berättare som varit med och arrangerat de senaste tio åren.   

Tillsammans med berättarkollegorna Pelle Olsson, en av grundarna för Berättarnas torg, och Olle Johansson utlovar han magiska kvällar under bar himmel med både humoristiska, överraskande, tragiska och galna historier. Kanske blir lite musik, men ingen rekvisita utan bara den mänskliga rösten som bär fram en historia. 

–  Det blir underhållning av högsta klass, som vanligt, säger Johan Theodorsson.

Förutom Bengt af Klintberg och arrangörerna själva, kommer vi få höra historier från Bellmantolkaren Lena Lövdahl, multiartisten Maria Llerena och göteborgsberättaren KG Malm, plus ytterligare fem av Stockholms bästa berättare.

Inträde är 100 kr för dom som inte är medlemmar i föreningen.

Kaffeservering på gården blir det också det här året.

Bakom arrangemanget står Berättarnätet Öst med stöd av med Stockholms Stad och ABF Stockholm.

Berättarnätet Öst främjar och utvecklar det muntliga berättandet i Stockholm med omnejd. Läs mer om föreningen på www.berattarnat-ost.se. Berättarnas torgs program återfinns på adressen www.berattarnastorg.se eller på @berattarnastorg på Instagram och Facebook.

Kontakt: 

Johan Theodorsson: tel 073-203 81 59 johan@fantasiformedlingen.se  

Pelle Olsson, tel  076-212 67 89

pelle.olsson52@gmail.com